fbpx

Menstrualna skodelica (MS) je posodica, ki je v obliki, kot jo poznamo danes, luč sveta že ugledala v 30. letih prejšnjega stoletja. Uporabljamo jo tako, da jo vstavimo v nožnico, kjer zbira našo menstrualno kri (v nasprotju s tamponom, ki kri vsrkava in posledično izsušuje sluznico).

Narejena je iz medicinskega silikona, lateksa ali gume. V naši trgovini so narejene iz medicinskega silikona.

Je 100 % zanesljiva hipoalergena alternativa tamponom brez vonja, ki ne draži sluznice. MS je manj tvegana za naše zdravje, kot menstrualna zaščita za enkratno uporabo (tamponi, vložki), saj ne povzroča vaginalnih okužb in ne vsebuje škodljivih kemikalij!

Je varčna in prijazna do okolja, saj jo lahko s pravilnim ravnanjem uporabljamo več let (tudi 10+ let)!

Njeno vsebino izpraznimo povprečno do 4-krat dnevno. Je zelo udobna, saj je ob pravilni uporabi ne čutimo. V nožnici naredi neprodušno zaščito, zato je še posebej primerna za uporabo med rekreacijo (celo med plavanjem!). Veliko žensk zraven za vsak slučaj uporablja še male pralne vložke (pralne, seveda ;)).

Čiščenje in steriliziranje MS je zelo enostavno: po vsaki uporabi jo razkužimo s kratkim prekuhavanjem v vodi (15 minut) ali jo obrišemo z dezinfekcijsko krpico.

Podrobna navodila, kako uporabljati menstrualno skodelico, si lahko preberete v naslednjem članku.

Naročite pa jih lahko v naši spletni trgovini.

Vir slik: Ladycup