fbpx

Ženska ima v svojem življenju približno 450 ciklusov in porabi okoli 12.000 do 17.000 vložkov ali tamponov. Ali si lahko predstavljaš kakšen kup odpadkov je to v naravi? Njihova razgradnja pa traja kar do 700 let. Higienski vložki niso samo škodljivi naravi, ampak tudi nam. Konvencionalni vložki za enkratno uporabo vsebujejo plastiko, belila, dioksine, ftalate, klorometane, kloroetane in umetne dišave, ki so dokazani hormonski motilci. Povzročajo alergične reakcije, srbečico, pekoč občutek in vnetja.

Pralni vložki so odlična ekološka alternativa odpadkom in verjemi, da so popolnoma enakovredni z vložki za enkratno uporabo. V naši trajnostni trgovini imamo slovenske pralne vložke Racman, ki so tanjši, udobnejši, narejeni iz naravnih, mehkejših in dobro vpojnih materialov, ki dihajo. Vsebujejo nepremočljivo plast, ki hkrati diha. Ker se koža v pralnem vložku »ne kuha«, je ob njegovi uporabi manj težav z vnetji in glivicami. Nič več drgnjenja, srbenja in neprijetnega občutka. Svoboda 😊

So enostavni in udobni za uporabo – na spodnjice se pritrdijo z zavihki in pritiskači. Uporabljajo se tako v času menstrualnega perila kot tudi za vsak dan. Uporaba pralnih vložkov v šoli, službi, na potovanjih sploh ni tako zapletena, kot si morda misliš in je podobna tvoji rutini z vložki za enkratno uporabo. Vse kar potrebuješ je nepremočljivo torbico, kamor shraniš vložke in jih nato doma opereš. Operejo se na najvišji temperaturi in verjemi, da boš našla sebi primeren način pranja vložkov.

Ko si narediš zadostno zalogo dnevnih ali menstrualnih vložkov, ne boš imela več stroškov. V slovenskem podjetju Racman so izračunali, da 1 pralni vložek nadomesti kar 150 vložkov za enkratno uporabo.
So različnih barv in prečudovitih vzorcev. Tukaj si lahko ogledaš dnevne pralne vložke ali menstrualne pralne vložke.

Telo in narava ti bosta hvaležna!