fbpx

Učinkovito naravno čistilo za vse, ki prisegate na čiščenje in umivanje z naravnimi ter neškodljivimi sredstvi. Zaradi svoje večnamenske uporabe je nepogrešljiva v vsakem gospodinjstvu.
Moč citronskih kislin je v njihovih neverjetnih protibakterijskih sposobnostih. Znanstveniki so ugotovili, da so citronske kisline močni baktericidi in fungicidi.

Je organska kislina, ki je po sestavi podobna vitaminu C. Limonin sok je najboljša izbira za čiščenje v gospodinjstvu, saj je ugotovljeno, da vsebuje kar med 5 in 8% citronske kisline.

Citronska kislina se nahaja v več različnih vrstah sadja in zelenjave. Visoko koncentracijo citronske kisline vsebujejo limone, pomaranče in limete.
Odlično nadomesti marsikatero komercialno čistilo za odstranjevanje vodnega kamna, za čiščenje tuš kabine in kadi, wc školjke, za čiščenje pip in mnogo več. Odlično odstranjuje bakterije, plesni in dezifencira.

Je okolju prijazna, saj izvira iz narave in je biološko razgradljiva. Citronsko kislino pa se ne sme uporabljati na površinah naravnega kamna (tla, pulti) ali medenine (pipe, okraski).

UPORABA CITRONSKE KISLINE V GOSPODINJSTVU

1.Odstranjevanje vodnega kamna
Za grelnike vode, kavne avtomate, kuhalnike:
Zmešaj 1 do 2 žlici citronske kisline skupaj z 1 litrom vode.

Za pralni stroj:
V boben pralnega stroja dodaj 6-8 žlic citronske kisline in zaženi stroj na najvišji temperaturi. Med čiščenjem mora biti stroj prazen, brez perila.

Za čiščenje pipe, tuš glave:
Dodaj 2 do 5 žlic citronske kisline v 1 liter vode. Z gobico očisti površino. Za lažjo uporabo si lahko čistilo pripraviš v razpršilu.

2. Čiščenje

Za čiščenje kroma, nerjavečega jekla, keramike:
Dodaj 2 do 5 žlic citronske kisline v 1 liter vode. Z gobico očisti površino.

Čiščenje wc školjke:
Priprava citronske mešanice – 1 liter vode in 2 žlici citronske kisline. Pripravljeno mešanico vlij po celotni notranjosti wc školjke in pusti delovati čim dlje časa. S wc krtačo očisti celotno školjko in nato splakni stranišče. Deluje odlično v kombinaciji s sodo bikarbono. S tem se tudi izogneš nepotrebnemu nakupovanju wc obešank, saj vsakič ko potegnemo vodo, v naravo spustimo veliko toksičnih kemikalij.

Izbira naravnih in okolju prijaznih metod čiščenja zaščitiš sebe in svojo družino pred nevarnimi kemikalijami, ki jih vsebujejo komercialna čistila. Vsebujejo nevarne toksine, ki lahko dolgoročno resno škodujejo našemu zdravju in naravi. Zaščiti in ohrani naš Planet.