fbpxUčinkovito naravno čistilo za vse, ki prisegate na čiščenje z naravnimi ter neškodljivimi čistilnimi sredstvi. Zaradi svoje večnamenske uporabe je nepogrešljiva v vsakem gospodinjstvu.
Moč citronske kisline je v njeni neverjetni protibakterijski sposobnosti. Znanstveniki so ugotovili, da so citronske kisline močni baktericidi in fungicidi.

Je organska kislina, ki je po sestavi podobna vitaminu C. Odlično nadomesti marsikatero komercialno čistilo za odstranjevanje vodnega kamna, za čiščenje tuš kabine in kadi, wc školjke, za čiščenje pip in mnogo več. Odlično odstranjuje bakterije, plesni in dezifencira.

Je okolju prijazna, saj izvira iz narave in je biološko razgradljiva. Citronsko kislino pa se ne sme uporabljati na površinah naravnega kamna (tla, pulti) ali medenine (pipe, okraski).


UPORABA CITRONSKE KISLINE V GOSPODINJSTVU

1.Odstranjevanje vodnega kamna
Za grelnike vode, kavne avtomate, kuhalnike:
Zmešaj 1 do 2 žlici citronske kisline skupaj z 1 litrom vode.

Za pralni stroj:
V boben pralnega stroja dodaj 6-8 žlic citronske kisline in zaženi stroj na najvišji temperaturi. Med čiščenjem mora biti stroj prazen, brez perila.

Za čiščenje pipe, tuš glave:
Dodaj 2 do 5 žlic citronske kisline v 1 liter vode. Z gobico očisti površino. Za lažjo uporabo si lahko čistilo pripraviš v razpršilu.


2. Čiščenje

Za čiščenje kroma, nerjavečega jekla, keramike:
Dodaj 2 do 5 žlic citronske kisline v 1 liter vode. Z gobico očisti površino.

Čiščenje wc školjke:
Priprava citronske mešanice – 1 liter vode in 2 žlici citronske kisline. Pripravljeno mešanico vlij po celotni notranjosti wc školjke in pusti delovati čim dlje časa. S wc krtačo očisti celotno školjko in nato splakni stranišče. Deluje odlično v kombinaciji s sodo bikarbono. S tem se tudi izogneš nepotrebnemu nakupovanju wc obešank, saj vsakič ko potegnemo vodo, v naravo spustimo veliko toksičnih kemikalij.