Poleg izbire ponudbe izdelkov v naši trgovini www.zaplanet.si nam je izredno pomembno tudi kako jih deklariramo, pakiramo in dostavljamo.

Trudili se bomo po svojih najboljših močeh, da bomo delovali trajnostno, ekološko glede na možnosti izbire ponudbe na trgu.

DEKLARIRANJE IZDELKOV

Nalepke, ki jih uporabljamo pri označevanju naših izdelkov so naravno rjave in narejene iz 100% recikliranega papirja.

Lepilo je narejeno na vodni osnovi in so beljene brez uporabe klora.

PAKIRANJE IZDELKOV – V CELOTI BREZ PLASTIKE

Uporabljamo različne vrste škatel, tudi od naših dobaviteljev. Ne skrbite, vzamemo in ponovno uporabimo le škatle, ki so v celoti nepoškodovane in zagotavljajo 100% varnost izdelkov. Uporabljamo tudi škatle, ki imajo certifikat FSC (trajnostno gospodarjenje z gozdovi). Lepilni trak za kartonske škatle pri nas ni plastičen. Uporabljamo papirni lepilni trak, ki se v celoti reciklira.

Polnila uporabljamo različna, od papirja do polnilnih kosmičev iz koruznega škroba.

Pakiranje izdelkov se bo vedno spreminjalo in dopolnjevalo z trenutnimi smernicami na trgu oziroma z trenutno najboljšo ponudbo, ki je ekološka alternativa plastiki.

DOSTAVA IZDELKOV

Vse pakete vam dostavi dostavna služba GLS. Zavedajo se svoje odgovornosti do okolja in družbe. GLS razume trajnost kot celovit koncept, ki vključuje tako ekološke kot tudi socialne in gospodarske vidike družbene odgovornosti.

To pomeni, da gresta zagotavljanje odličnosti v dostavni logistiki za stranke in varnost zaposlitve za zaposlene z roko v roki. 

Cilj je doseganje trajnostnih gospodarskih uspehov v skladu z varovanjem okolja za prihodnje generacije.