PREČUDOVITA UNIKATNA LESENA DESKA
Namenjena za rezanje in serviranje hrane. Slovenski produkt.
LESENE DESKE ZA REZANJE SO BOLJ HIGIENIČNE KOT PLASTIČNE DESKE
Les je za pripravo in rezanje živil bolj uporaben in higieničen. Na deskah se nabirajo bakterije, ki pa jih z čiščenjem v celoti ne moremo odstraniti. Pri plastični deski bakterijo ostanejo na površju, medtem ko pri leseni deski pa bakterije pronicajo v notranjost lesa in ne preživijo.
MATERIAL
Mere: premer 24 cm
Debelina: 2,3 cm
Sestava: hrast, oreh, javor, bukev
ČIŠČENJE IN NEGA
Po vsaki uporabi jo temeljito očistimo z vročo vodo in milnico. Ne uporabljamo grobih gobic, saj lahko s tem poškodujemo površino lesa.
Vsake toliko časa pa jo razkužimo oziroma dezinficiramo. Mi uporabljamo kar sol in limono.
Na desko posujemo sol, lahko tudi sodo bikarbono. Limono razrežemo na pol in temeljito podrgnemo po celotni površini deske in malo pustimo. Operemo pod vročo vodo. Limona bo razkužila in nevtralizirala vonj, sol pa bo zaradi grobe teksture odstranila najtrdovratnejšo umazanijo in madeže. Enkrat na leto pa jo premaži z oljem za delovne površine.
Olje bo zaščitilo les pred obrabo in preprečevalo nastajanje razpok v lesu.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.