fbpx

6 razlogov zakaj uporabljati trdo milo:


1. RASTLINSKA OLJA IN MASLA
Kakovostna naravna mila so narejena iz kakovostnih olj, kot je oljčno, sončnično ali orehovo olje. Tukaj bi radi omenili sporno palmovo olje. Zaradi cenenosti surovine in njene funkcije v milu in v kozmetičnih izdelkih, je palmova maščoba za proizvajalce zelo zaželena sestavina. Zaradi konstantnega in nasilnega zasejevanja palmovih dreves, prihaja do močnega krčenja deževnih pragozdov, podnebnih sprememb, izumiranja rastlinskih in živalskih vrst ter zlorabe socialnih pravic.

Naravna mila tudi vsebujejo masla kot je kokosovo, karitejevo ali kakavovo maslo. Naravno so obogatena z rastlinskim glicerinom, ki je poznan, da kožo navlaži, nahrani in ne izsuši.
V nasprotju s komercialnimi trdimi mili in geli za tuširanje, ki vsebujejo razne škodljive kemikalije, površinsko aktivne snovi, umetne penilce, parafine, kemične stabilizatorje, dišave, ki so dokazani hormonski motilci in motijo naravno ravnovesje naše kože. V večini je odstranjen glicerin ali ga vsebuje zelo malo.

2. BREZ KONZERVANSOV
Pri izdelavi naravnih trdih milih ni potrebe po konzervansih, da ostanejo dlje časa sveža, varna in učinkovita. Vsi geli za tuširanje pa vsebujejo v svoji formulaciji vodo in zato morajo biti ustrezno konzervirani.

3. DOLGOROČNA UPORABA
Naravno trdo milo je 2-3 krat več časa v uporabi kot en gel za tuširanje. Glavna sestavina tekočega mila je voda, glavne sestavine trdega mila pa so olja in masla, ki nahranijo kožo in vzdržujejo njeno ravnovesje.

4. NARAVNE SESTAVINE
Oglej si sestavine svojega gela za prhanje ali komercialnega trdega mila. Ali veš kaj pomenijo? Pri trdih naravnih milih točno veš in razumeš vsako sestavino, saj vse izvira iz narave.

5. DOBRO ZA NAS IN OKOLJE
Ko pomisliš, koliko plastične embalaže se nabere skozi čas, ko uporabljaš gel za tuširanje ali tekoče milo za roke. Plačuješ proizvodnjo plastične embalaže in plačuješ dragoceno vodo, ki je glavna sestavina izdelkov. Ekološka alternativa za nego kože so trda mila, saj jih dobiš v mali papirnati embalaži in brez vsebnosti vode.

6. DIŠEČA NARAVNA DIŠAVA
Dišave pri naravnih milih so čudovita mešanica rastlinskih eteričnih olj. Vsi vemo kako dišijo sivke, vrtnice, citrusi, zelišča ali začimbe. Ni lepšega vonja od tega. Medtem ko v komercialnih trdih milih ali gelih za tuširanje, pa najdemo v večini sintetične dišave, ki so dokazani hormonski motilci.

Poskrbi za svoje zdravje in razmisli o prehodu na naravno trdo milo, saj s tem prihraniš denar, zaščitiš kožo pred škodljivimi kemikalijam, prispevaš k zmanjševanju odpadkov, prispevaš k zmanjševanju proizvodnje plastične embalaže in ohranjaš dragoceno vodo.