fbpx

1. Zakaj izbrati bambus zobno ščetko?

Bambus je najhitreje rastoča rastlina na svetu. V enem dnevu zraste tudi do 40 cm. Vsebuje naravno antibakterijsko zaščito in med gojenjem ni potrebe po uporabi gnojil ali pesticidov. Za svojo rast porabi zelo malo vode. Je odlična izbira za okolje in za vsakodnevno ustno nego. Čudež narave, se strinjaš? 😊

2. Vpliv plastične ščetke na okolje
Zemlja se utaplja v plastičnih odpadkih, med katere sodijo tudi plastične zobne ščetke, ki onesnažujejo in ogrožajo okolje. Vsako leto se v Evropi proizvede več kot milijarda plastičnih zobnih ščetk. Večina plastičnih ščetk gre neposredno na odlagališče, a le majhen del se reciklira. Si predstavljaš, da je tvoja zavržena zobna plastična ščetka, še vedno nekje v naravi?

Večina plastičnih zobnih ščetk je narejenih iz polipropilen plastike, ki izvira iz neobnovljivih fosilnih goriv. Ko plastična ščetka pristane v naravi, zelo počasi razpada, več kot sto let in preide lahko v reke, jezera ali morja. Predstavlja nevarnost, da bi lahko prišle v želodec živali. Če se jih sežiga pa sproščajo toksične toplogredne pline neposredno v ozračje.

3. Koliko časa se lahko uporablja?
Bambusova zobna ščetka bo trajala tako dolgo kot običajna plastična zobna ščetka. Po uporabi jo primerno posuši.

4.Kaj pa pande in bambus?
Pande se ne prehranjujejo z moso bambusom iz katerih so naše bambus zobne ščetke. Torej ni skrbi, da bi jim vzeli glavni vir prehrane.

5. Kako primerno recikliram bambus zobno ščetko?
Bambus ročaj je biorazgradljiv, ščetine pa so primerne za recikliranje. Preprosto odlomiš glavo ščetke ali pa ščetine odstraniš z kleščami.

Spodaj pa je navedenih nekaj možnosti nadaljnje uporabe.

  • Za označevanje sadik ( odlomiš glavo ali odstraniš ščetine z kleščami in imaš palčko, na kateri lahko napišeš imena zelišč ali zelenjave)
  • Čiščenje kopalnice ( za čiščenje fug med ploščicami)
  • Čiščenje čevljev