fbpx

Križci in krožci so družabna igra, primerna tako za otroke kot za odrasle. Za izdelavo igrice smo se odločili med brskanjem po spominih na osnovnošolske dni, ko smo med dolgočasnimi urami slovenščine z igrico križci in krožci pokracali zadnje strani vseh zvezkov. Nastala je skica na papirju in kasneje risba v računalniškem programu. Naredili smo testni kos in z njim odšli na ulico, kjer se igrajo otroci. Sledila so vprašanja: Kaj imaš to? Kako se to igra? Na hitro smo razložili pravila in pokazali, kako se igro igra, pa je že ni bilo več. Ostala je pri otrocih.

No, igrico križci in krožci smo še malo dodelali in dodali tudi pokrov, ki z grafiko nakazuje, kaj je v notranjosti. Izdelana je iz vezane plošče topola in tako zelo prijetna na otip. Z dimenzijami 15 x 15cm jo lahko vzamemo s seboj na vsak izlet ali dopust, kjer si z križci in krožci popestrimo dopustniške večere.

Navodila za igranje

Igrico križci in krožci igramo tako, da igralca izmenično v polje polagata eden križce, drugi krožce. Zmaga igralec, ki prej v vrsto (vodoravno, navpično ali diagonalno) postavi tri svoje ploščke. Nato igrico ponovimo. Dogovorimo se, na koliko zmag igramo. Seveda pa lahko sami določite svoja pravila in igrate po njih. Ker je v igri en križec več priporočamo, da ga odstranite in oba igralca igrata s po štirimi ploščki.

V podjetju MegA tech, Aleš Meglič s.p. izdelujemo tudi druge lesene izdelke, ki so lahko tudi super darilo za vašega otroka, vnuka ali pa kar za vas same. Igrico križci in krožci lahko kupite v spletni trgovini www.zaplanet.si , kjer si oglejte tudi ostalo
ponudbo lesenih izdelkov ter pestro izbiro naravnih in ekoloških izdelkov za gospodinjstvo in osebno nego.