fbpx

Plastični izdelki za enkratno uporabo se uporabijo samo enkrat, preden se jih zavrže.
Vsako leto proizvedemo približno 300 milijonov ton plastike, polovico od teh pa so plastični izdelki za enkratno uporabo. Večina teh izdelkov se ne reciklira.

Plastika, ki je proizvedena na osnovi nafte ni biorazgradljiva in jo je težko reciklirati, zato običajno pristane na odlagališčih, kjer se jo pokoplje ali pa celo pride v reke in naprej do morja. Poleg tega izredno ogroža okolje in živali. Saj traja par stoletij da se razgradi in v procesu razgradnje sprošča strupene kemikalije na osnovi katerih je bila proizvedena.

Mi odločamo kot kupec kaj se bo prodajalo na policah in noben drug! Če nehamo kupovati plastiko za enkratno uporabo, bodo proizvajalci prisiljeni narediti spremembo ali pa jo celo ukiniti. Karkoli kupuješ, podpiraš. Zato kupujmo odgovorno ter nam in okolju prijazno 😊

PLASTIČNE VATIRANE PALČKE ZA UŠESA

Zakaj se odpovedati plastičnim vatiranim palčkam za ušesa?

Plastične vatirane palčke za ušesa spadajo med plastične izdelke za enkratno uporabo.
Tudi če jih ne uporabljaš redno, je verjetno, da jih imaš v kopalniški omari ali med ličili. Postale so redni izdelek v gospodinjstvu, brez katerega ne gre. Ne glede na to, kako koristne so, resno ogrožajo okolje. Mnoge končajo na odlagališčih, ali se izplaknejo v stranišče in končajo v naših rekah, oceanih, kjer jih ptice ali ribe zamenjajo za hrano. Tudi potem, ko se razgradijo na manjše plastične delce, resno ogrožajo zdravje živali, ki te delce zaužijejo.

Kakšna je ekološka alternativa?
Vatirane palčke za ušesa, ki so narejene iz bambusa in bombaža ter v celoti biorazgradljive. V naši trgovini izbiraš lahko kar med 4 naravnimi barvami.