fbpx

Poštevanka je matematična operacija, ki pride v osnovni šoli na vrsto kmalu po začetku tretjega razreda. Ko otroci komaj dobro seštevajo in odštevajo pa je že treba množiti.

In šolski sistem je tak, da kaj kmalu učitelji zahtevajo množenje do 10. Otrokom to lahko predstavlja kar veliko težavo. Najlažje se je poštevanke naučiti z vojo. Ampak reševanje računov na listu hitro postane dolgočasno.

Izdelali smo leseno tablico s 100 polji in v njih račune od 1×1 do 10×10. Na ta polja potem otroci polagajo ploščice z rezultati. Zahtevnost seveda lahko spremenite tako, da daste otroku na voljo samo ploščice za prvi dve vrstici in naj najprej vadi ti dve. Nato pa zadevo stopnjujete in dodajate več ploščic.

Ko otrok poštevanko do 10 že dobro obvlada, pa lahko zadevo tudi štopate in mu tako daste še dodatno motivacijo, da se bo potrudil in več vadil, ker bo poskušal doseči boljši čas kot ste ga dosegli vi. Poštevanka je izdelana iz vezane plošče topola in je tako prijetna na otip in ne vsebuje nevarnih materialov. Ploščice so iz debelejšega materiala tako, da gledajo malo iz polja na tablici. Poštevanko lahko natočite v spletni trgovini Za Planet in v nekaj dneh vam jo bo kurir prinesel na dom.